,

Vælg den perfekte bil til dig

Den perfekte bil

Dette er sponsoreret indhold

Valget inden for biler bliver større og større, og det kan være svært at vide hvilken type bil du skal investere i. Valget ligger på om du skal investere i en benzin, diesel, hybrid eller elbil. Derfor vil denne artikel kort forklare fordele og ulemper ved de forskellige biltyper, og forhåbentlig gøre dig klogere på hvilket valg du skal træffe. Drømmer du om en ny bil, men har brug for en hjælpende hånd, i form af et billån, så kan du læse mere ved at følge linket.

Benzin- eller dieselbil

En benzinbil passer til dig der, som regel, kører korte ture eller til familien, hvor bilen skal bruges som en ekstra bil. Dieselbilen er til dig, der skal køre lidt længere distancer som skal på business-trips eller til feriedestinationer.

Benzinbiler udleder mindre NOx, men har højere CO2 udslip end Dieselbiler. Dette skyldes, at benzinmotorer er mindre effektive end dieselmotorer, og forbruget bliver dermed højere og CO2-udledningen stiger. Benzinbiler fungerer godt til korte ture, fordi motoren hurtigt bliver varm, på grund af det manglede partikelfilter. Desuden er benzinbiler ikke underlagt krav til miljøzoner, og er derfor velegnet til bykørsel. 

Dieselbiler har længe været danskernes foretrukne valg, når det kom til transport. Dieselbilen er dog gået hen og blevet mindre populær, hvilket formentlig skyldes flere årsager. Dieselbilen har som sagt en højere NOx-udledning end benzinbiler, og selvom CO2 er værre for klimaet globalt, så er NOx væsentlig værre for det lokale miljø. Dieselbiler er dårlig egnet til småkørsel, da partikelfilteret over tid vil stoppe til, fordi bilen aldrig bliver varm nok på de kortere ture. Desuden ser vi også i takt med den grønne omstilling, at der kommer flere og flere restriktioner for dieselbiler.

Hybridbil

Hybridbiler er biler, er et resultat af det bedste fra benzinbiler og det bedste fra det mere miljøvenlige, nemlig elbiler. Hybridbiler findes i øjeblikket i to forskellige varianter. Det drejer sig om plug-in hybrid og hybrid. 

Hybridbiler, som er opladelige, også kaldet plug-in hybrid, kan køre på strøm ved kortere ture eller bykørsel. Desuden er hybridbilen ekstrem fleksibel, da du selv kan vælge at skifte til benzin på længere ture. Dog lader batteriet på disse hybridbiler ikke op under kørsel.

Selvopladelige hybridbiler, også kaldet hybrid, oplader batteriet under kørsel. Denne type hybridbil kan også køre på el ved kortere ture, dog er batteriet væsentlig mindre og rækkevidden på el er mere begrænset. 

Elbil

Elbilen er den nyeste type bil, og er til dig som ønsker at øge fokus på miljø og den grønne omstilling. Elbiler er stadig relativt nye på det danske marked, hvilket betyder der endnu ikke er de samme fordele som de i udlandet nyder godt af, såsom gratis parkering. 

Ulempen ved en elbil er rækkevidden, og med det menes der at der endnu ikke er mulighed for turbo-opladning, som der eksempelvis er ved benzinbiler. Du skal derfor som elbil-ejer planlægge længere ture med semi-lange pauser til opladning. 

Elbiler er som nævnt stadig “det nye barn i klassen”, hvilket betyder at der formentlig vil komme nye teknologier og fordele i fremtiden. Elbilen er altså for dig der ønsker det mere miljøvenlige valg.