,

Skal du købe ny eller brugt bil?

Skal du købe ny eller brugt bil?

Dette indhold er sponsoreret 

Måske står du og skal til at købe din første bil, eller måske lever den du har nu, bare ikke op til nyopståede behov. Mange familier vælger også at investere i en bil nummer to, så familielivet kan gå op i en højere enhed. Om årsagen til at du skal købe ny bil er den ene eller anden, så kan det være svært at beslutte sig for, hvilken bil det skal være, og om den skal købes brugt eller fra ny.

Spiller økonomien lidt ekstra ind på dit valg, kan du her læse mere omkring billån uden sikkerhed, og få styr på den finansielle del af det at købe ny bil. Har du svært ved at finde ud af om du skal købe brugt eller fra ny, så læs med her, og find ud af nogle af de fordele og ulemper der er ved begge løsninger. 

Brugt bil 

Den største bonus ved at købe din nye bil brugt, er at du kan spare penge på engangsudgiften du betaler ved et bilkøb. Biler mister hurtigt værdi så snart de tages i brug, og det kan derfor være en fordel at købe brugt, da værdien af bilen så allerede er faldet en god slat. Ved at købe brugt risikerer du ikke en lige så stor afskrivning på bilen, hvis du en dag skal af med bilen igen, som hvis du køber den fra ny.

Når du køber en brugt bil, er det rigtig vigtigt at være opmærksom på, om bilen har skader eller mangler, som vil skulle repareres i den nærmeste fremtid. Er der for meget der skal laves, ender du bare med at risikere at bruge alle de penge du har sparet, på at få lavet det der skal laves. Du kan sagtens lave en rigtig god handel, når du købet bil brugt, så længe du er opmærksom på bilens stand og sikrer dig at du ikke bliver snydt. 

Ny bil 

Køber du din bil fra ny, er du sikker på at alt er som det skal være, og så får du samtidig også en nyvognsgaranti med i købet, som betyder, at du udelukkende skal betale for serviceomkostninger i en række år. Med en ny bil går som oftest længere tid inden diverse dele, som eksempelvis dæk og kobling, skal skiftes ud.

Derudover har du selv kontrol over bilens vedligeholdelse, og du kan dermed have indflydelse på bilens værdi. Det kan dog være dyrt at købe en bil fra ny, og da biler som tidligere nævnt falder hurtigt i værdi, vil du stå med en større afskrivning, hvis du skal af med bilen en dag.