,

Ny eller brugt bil?

Ny eller brugt bil?

Dette er sponsoreret indhold

Der kan være mange grunde til, at du ønsker at udskifte den gamle bil med en ny bil. Det kan også være, at du er på udkig efter din første bil. Om end du har været bilejer i mange år eller for første gang skal ud at købe en bil, er der mange overvejelser forbundet med købet. Dette hænger sammen med, at køb af ny bil som oftest kræver en del penge. Billån er for mange en nødvendighed i forbindelse med købet, for at kunne finansiere bilen. Men det helt store spørgsmål er så, om du skal investere i en helt ny bil eller en brugt bil? Ønsker du at blivere klogere på hvilke fordele og ulemper der er forbundet med de to muligheder, så læs med her.

Ny bil – hvilke fordele?

Der er mange fordele forbundet med at købe en helt ny bil. For det første har du helt selv mulighed for at vælge netop den model, farve og det ekstraudstyr, som du går og drømmer om. For det andet kan du være sikker på at bilen er helt i tip-top når du køber den, da du er den første der kører i bilen. Derudover leveres bilen med fabriksgaranti, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om uforudsete udgifter, som ellers kan koste mange penge. 

Ny bil – hvilke ulemper?

Det kommer nok ikke som den helt store overraskelse, men den største ulempe ved at købe en bil helt fra ny er, at den er dyr. Dette betyder at du kan blive nødt til at gå på kompromis med bilens størrelse og komfort, hvis du skal have råd til en ny bil. En anden ulempe er, at en ny bil taber rigtig meget værdi de første par år. Dette er skidt, hvis du kun ønsker at beholde bilen i et par år, da du dermed taber mange penge i din bilinvestering.

Brugt bil – hvilke fordele?

En af de store fordele ved at købe en brugt bil er selvfølgelig, at den er billigere og at du derved har mulighed for at få mere for pengene. Derudover koster ekstraudstyr ikke ekstra, da det som oftest bare er noget du får med i prisen. En anden fordel ved at købe en brugt bil er, at du ikke taber så mange penge, hvis du vælger at sælge bilen igen efter en kortere periode, idet bilen ikke længere mister lige så meget værdi, som den gjorde i løbet af sine første par år. Derudover får du bilen med det samme hvis du køber den brugt, hvilket kan være nødvendigt, hvis du akut står og mangler en bil.

Brugt bil – hvilke ulemper?

Ved at købe en brugt bil, har du enten ingen garanti, eller blot en kort garanti. Derfor kan du ske at skulle betale mange penge til uforudsete udgifter, som du ikke lige fik regnet med i budgettet. En brugt bil kan nemlig have haft mange år på vejen, hvilket betyder, at der er større risiko for at noget skal skiftes eller repareres.