,

NFT kryptokunst biler

Lamborghini

Har du overvejet at købe en fiktiv bil? Måske er du så stor en bilentusiast, at du ønsker at få fingrene i din helt egen digitale bil. Nedenfor kigger vi på dette spændende nye koncept, som har taget bilverdenen med storm.

Hvad er en NFT-bil?

Først er det vigtigt at kigge på, hvad en NFT rent faktisk er. På en NFT platform kan du købe en non-fungible token. Det er et digitalt aktiv, som er unikt. Fx kan det være kryptokunst af pandaer, mad, feministiske symboler og der er altså også biler.

Når du køber en NFT bliver du den eneste ejer af den. Din NFT er dog stadigvæk offentlig, hvilket betyder at andre kan se kunstværket, videofilen, lydfilen eller lignende. Det kan på en måde forstås som at du er ene og alene ejer af patent på den NFT.

Alt sammen er baseret på blockchain. Måske har du hørt om det da det også er teknologien bag Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin og andre kryptovalutaer. NFT’er har eksisteret siden 2021, men slog for alvor igennem i begyndelsen af 2021.

De seje NFT-biler

Du kan blive ejer af mange NFT-biler. Der er blandt andet projektet ”NFT Cars”. Her er der tale om en kollektion af 5000 af de mest populære og berømte biler. Det svarer til den moderne udgave af byttekort, som du måske havde som barn. Her kan du ligeledes købe, opgradere og konkurrere med andre deltagere i NFT Cars-spillet.

Den første Lamborghini NFT

Tidligt i 2022 lancerede Lamborghini sin første NFT. Den verdensberømte italienske bilfabrikant annoncerede at de ville organisere en auktion med den første af fem NFT’er.

Netop eksemplet med Lamborghini fortæller meget om bilentusiasters interesse i dette nye koncept. Mange bilfans køber deres køretøjer, da de er en form for meget dyr ”bling” i bilverden. En Lamborghini er et åbenlyst statussymbol, da udelukkende stenrige personer kan investere i denne form for biler. Ofte kan denne slags biler, og nu også NFT-biler være en investering til at vedligeholde rigdom.

Tesla NFT-biler

Elon Musk er ofte blandt overskrifterne med kryptovaluta og NFT. Derfor er det ikke overraskende at der også findes Tesla NFT-biler. I 2021 valgte Tesla at samarbejde med HODL Diamond Marketplace til at sælge en unik Tesla model med Musk’ autograf på en legetøjsbil samt en dertilhørende digital NFT.

Alfa Romeo kombination biler

Fremtiden indenfor bilkøb kan også være en kombination af en ægte bil med en NFT. Fx har Alfa Romeo valgt at lancere nye biler med NFT’er. Tag blot 2023 Tonale SUV, som ifølge Alfa Romeo vil være det første køretøj i bilsektoren, som vil inkludere blockchain teknologi og NFT. Hver eneste Tonale SUV vil blive kombineret med en unik token, som certificerer køretøjets data på blockchain.

Fremtidens NFT-biler

Her har vi altså kigget på Tesla, Alfa Romeo, Lamborghini og andre tiltag til digitale biler. Det er sikkert kun begyndelsen, da konceptet allerede har trukket mange overskrifter og tiltag. Spørgsmålet er om du som bilfan ønsker at eje en unik digital udgave af din yndlingsbil. Det er op til dig og din pengepung.