,

Leasing af biler

Leasing af bil

Hvis du er på udkig efter en ny bil, burde du uden tvivl lease audi. Der er mange fordele ved at lease en bil. Leasing er i virkeligheden blot et andet ord for at leje en bil. Det betyder, at du får overdraget brugsretten af bilen i en given periode. Men hvilke fordele er der ved at lease biler som Audi og andre mærker? Læs med her.

Hvad indebærer leasing?

Det er vigtigt at huske, at leasing ikke er det samme som at købe bilen. Du indgår en aftale med leasingselskabet, hvor perioden for brugsretten er aftalt på forhånd. Der skal ved indgået aftale lægges en udbetaling, der varierer alt afhængig af forhandler og bil.

Efterfølgende skal der betales en månedlig ydelse under hele leasingperioden. Hvis man køber en bil på den traditionelle måde, vil man som regel have betalt bilen ud efter fem til syv år. Men efter de syv år har bilen mistet meget værdi. En leasingperiode er som regel to eller tre år, hvor du ved endt periode skal aflevere bilen tilbage til leasing forhandleren.

Når leasingaftalen bliver indgået, beregnes der en forventet restværdi på bilen efter leasingperioden. I leasingperioden betaler du af på bilen ved den månedlige ydelse og ned til det beregnede restbeløb plus registreringsafgift.

Fordelene ved privatleasing

Ved privatleasing lægger du også en udbetaling samt en fast månedlig ydelse, hvor perioden typisk løber over tre år. Normalvis er der ikke forsikring med i aftalen, men den kan naturligvis tilkøbes. Fordelene ved privatleasing er, at det er en ganske sikker finansieringsform, da bilerne er nye, og man kender derfor budgettet på bilen.

Der kommer ikke nær så mange uforudsete udgifter ved en ny bil som ved en gammel bil. Derudover betyder det ikke noget, hvis der kommer ændringer i bilafgifterne, da brugtvognsprisen er kendt. Service og garanti er inkluderet i en privatleasingaftale, der som udgangspunkt kan opsiges efter 11 måneder.

Hvad er fordelene ved releasing?

Der findes også en leasingform, der hedder releasing. Denne form for leasing går ud på, at man leaser en bil, som er brugt. Bilen er dog som regel aldrig mere end tre år gammel. Releasing foregår således, at du kan lease en bil, der er leveret tilbage af den første bruger inden periodens udløb. Fordelen er, at bilen overtages uden udbetaling eller meget lidt, da første bruger har lagt udbetalingen. Udover det gælder der de samme regler som ved privatleasing.