,

Det skal du vide om finansiel leasing

Det skal du vide om finansiel leasing

Dette indhold er sponsoreret

Leasing er blevet meget populært de seneste år, og der er kommet en række regler inden for leasing, hvilket gør det nemmere for forbrugeren at overskue, hvad leasing betyder. Det betyder også, at den gamle usikkerhed og frygt for store efterregninger, som man normalt har forbundet med leasing, godt kan smides væk. Inden du begiver dig ude i verdenen af leasingbiler og leasing forhandlere, så er der dog en række ting, der vil være gode at overveje.

Typer af leasing

Inden du leaser en bil, vil det være en god ide at sætte sig ind i de forskellige typer af leasing som findes i dag. Der er nemlig flere forskellige typer af leasing, og du kan ofte finde en typer, der er tilpasset lige præcis dine behov. Der findes både operationel og finansiel leasing, og de er hver især tilpasset forskellige behov. Finansiel leasing minder mere om det at købe en bil, idet at al ansvaret for bilen og dens udstyr ligger hos leasingtager. Det vil sige, at hvis der sker noget, så er man selv ansvarlig for at få det ordnet igen, hvis man har indgået en finansiel leasing aftale. Ved finansiel leasing så kan man heller ikke bare opsige leasingaftalen, i så fald skal man nemlig stadig betale leasing for bilen i den resterende leasingperiode.

Operationel leasing derimod minder mere om, hvad man traditionel forbinder med det at leje. Her ligger hele ansvaret for bilen nemlig ikke på leasingtagers skuldre, og man har derfor ikke det samme ansvar for den leasede bil, som man har ved finansiel leasing. Derudover har man også mulighed for at opsige leasingaftalen før den udløber, uden at skulle betale for det resterende tid i den oprindelige leasingperiode. Dog er det vigtigt altid at gennemgå kontrakten inden man skriver under, for ofte kan operationel leasing godt minde meget om finansiel leasing i en kontrakt. 

Begejstring for leasing

Leasing af biler er de sidste år blevet mere og mere populært, og det kan være et resultat af, at der er kommet en række regler inden for området, hvilket gør det lettere for forbrugere at overskue, hvad det vil betyde at lease en bil. I mange tilfælde vil leasing også være et godt alternativ til at købe en bil, da der er en række fordele ved leasing af biler.

Det vil derfor være værd at undersøge leasing,  inden du begiver dig ud i at købe en bil.