,

Bilshows, bilsyn og salg af biler

Bilshows, bilsyn og salg af biler

Dette indhold er sponsoreret

Bilshows bruges primært til, at udstille og promoverer biler, for at tiltrække flere kunder. Der findes mange forskellige bilshows i verdenen, og også flere i Danmark, men det største i Danmark er Auto Show. Men er man ikke en stor bilforhandler, som kan promovere en bil, man gerne vil sælge, til et bilshow, skal man finde en anden måde at sælge sin bil på.

Hvis man har en brugt bil, som man gerne vil sælge, kan man vælge at sælge det til en anden bilforhandler. Dette kan dog indeholde mange former for risici, som man skal tage til eftertanke, inden man vælger at sælge sin bil på denne måde.

Omkring biludstillinger

Danmarks største biludstilling, som også kaldes for bilshow, er Auto Show. Her kan hele familien komme og oplever en masse flotte biler af mange forskellige mærker og modeller. Dette er både ind- og udlands biler samt super- og hverdagsbiler. Her er der også udendørs tribuner og beton afspærringer, hvor flere forskellige professionelle racerkører kommer og kører og laver shows. Selve forestilling foregår under tag, så hvis man skal vise sin bil frem, behøver man ikke bekymre sig om eventuel nedbør.

En sådan biludstilling kan tiltrække flere kunder, og vise biler til allerede eksisterende kunder. Man kan altså promovere sig selv samtidig med, at man skaber en god og enestående oplevelser for en masse mennesker.

Salg af brugt bil til bilforhandler

Når man sælger sin bil til en bilforhandler, kaldes det også for kommissionssalg. Man skal passe på, hvis man vælger at sælge sin bil på denne måde. På denne måde får man en forhandler til at sælge bilen for sig mod betaling. Det vil altså sige, at det koster dig penge at få en forhandler til at sælge bilen. Hvis der ikke bliver lavet en ordentlig slutseddel, hvor alle aftaler står nedskrevet, kan man risikerer at man selv skal betale for fejl som enten bilforhandleren eller den nye ejer opdager. Det kan derfor også være svært, at få alle sine penge tilbage, hvis handlen på denne måde går tilbage. Det vil altså sige, at man ikke får den fulde salgsværdi for sin bil, hvis man vælger at sælge den på denne måde.

For at undgå dette kan man vælge at sælge bilen privat. Her kan man eventuelt sætte en annonce i f.eks. den blå avis, hvor en potentiel køber så henvender sig til en. Her får man selv hele salgsværdien. På https://www.tjekbil.dk/saelg-din-bil kan man blandt andet på tjekket sin bil, og få vurderet den værdi.

Købe ny eller brugt bil

Hvis man har økonomien til det, og man ved, at man skal bruge den samme bil i over ca. 3 år, anbefales det, at man køber en ny bil. En ny bil vil højst sandsynligt holde længere, end en brugt bil, og derfor være billigere i længden eftersom den nok ikke skal repareres særlig tit. Men ønsker man ikke at beholde bilen særlig længe, eller generelt bare ønsker at købe en billigere bil, kan man vælge at købe en brugt bil. Inden man køber en brugt bil, er det vigtigt at vide præcis hvor mange kilometer den har kørt, fordi det har indflydelse på bilens generelle stand. Man skal passe på med at købe en alt for brugt bil, da dette jo vil komme til at koste mere i forhold til reparationer og vedligeholdelse.

Når bilen skal til syn

Som bilejer skal med ved lov få foretaget et bilsyn. Et bilsyn er med til at sikre at alle sikkerhedsmæssige forhold ved bilen er i god stand. En bil skal for første gang til syn 4 år efter den er blevet indregistreret første gang. Efter det skal den til syn hvert andet år. Det er ikke lovligt at køre, hvis bilen ikke har været til syn for mindre end 2 år siden. Bilen skal også synsgodkendes, hvis der bliver foretaget større ændringer på bilen såsom bremser eller motoren.

Ved et bilsyn bliver de sikkerhedsmæssige forhold tjekket, hvilket indebære tjek af bremser, dæk, horn, lygter osv. Det er vigtigt at disse ting fungere på en bil, for ellers er det farligt for en selv og andre, at køre på vejene. Også de miljømæssige forhold bliver tjekket. Dette er ting som tjek af bilens røg-, kulilte- og støjudledning. Dette tjekkes for at undgå unødvendig CO2 udledning.