,

Sådan tjekker du nemmest leasingkontrakten til din kommende bil

Sådan tjekker du nemmest leasingkontrakten til din kommende bil

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange goder at få glæde af, hvis du beslutter dig for, at du gerne vil lease den bil, som skal stå i din indkørsel. Der er mange forskellige leasingsteder på markedet, så du har rige muligheder for at finde det leasingfirma, som passer bedst til dig. Dog er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der er vigtigst at få med i din kontrakt, så du kan få mest ud af din leasingoplevelse. Du kan for eksempel benytte dig af muligheden for leasing af brugt bil, hvis du gerne vil spare penge. 

Tjek dine kilometer

Når du først skal lease en bil, så er det nødvendigt, at du tjekker, hvor mange kilometer, som du må køre i din leasingbil. Her tænker du måske, at du nemt kan køre alle de kilometer, som du har brug for, men dette er som regel ikke tilfældet med en leasingbil. Oftest er der en grænse for, hvor meget du må køre i din leasingbil, inden du skal begynde at betale afgifter, og derfor bør du altid spørge den sælger, som skal skrive din kontrakt, omkring din individuelle aftale for kilometer. Så kan du være på den sikre side, når det kommer til leasing af din bil. 

Tjek efter en tilknyttet forsikring

Når du skal lease din kommende bil, så skal du kigge i din kontrakt efter, om du har en forsikring tilknyttet gennem leasingfirmaet, eller om du skal have forsikret din bil gennem din egen bilforsikring. Dette er ekstremt vigtigt, og det kan hurtigt have store konsekvenser for din økonomi, hvis du ikke har styr på det hele. Derfor bør du altid spørge omkring en god forsikring hos dit leasingfirma eller hos din egen forsikring, inden du skriver under på en leasingkontrakt. 

Tjek for krav til returnering af bilen 

Når du skal sørge for din leasingbil, så er det nødvendigt, at du tjekke efter, hvordan du skal aflevere din leasingbil tilbage, når perioden stopper. Der kan være forskellige krav afhængigt af, hvor du får din leasingbil fra, og dette kan betyde, at der er afgifter at betale, hvis ikke bilen kommer tilbage i en bestemt stand, eller at bilen måske ikke kan returneres, men at du selv skal stå for at sælge den videre efter endt leasingperiode. Derfor bør du altid være helt sikker på, hvordan processen omkring returnering af bilen foregår, så du ikke løber ind i trælse forhindringer, som kan komme til at koste en del.