,

Sådan sørger du for, at din bil bliver klar til vinterhalvåret

Sådan sørger du for, at din bil bliver klar til vinterhalvåret

Dette indhold er sponsoreret.

Det er vigtigt, at du som bilejer forbereder dig på, at vinteren kommer. Dette betyder, at der er små ting på bilen, som du skal tjekke, inden du kan være sikker på, at din bil er sikker i tilfælde er kraftig regn eller sne, og der er nogle ting på bilen, som skal skiftes for, at den kan køre sikkert i det mere hårdføre vejr. Derfor får du i denne artikel tre ting, som du skal huske at tjekke, inden du rammer vejene i vinterhalvåret. Skift til vinterdæk i god tid, for eksempel. Så er du så sikker på vejen om vinteren, som muligt. 

Hav god mønsterdybde

Når du skal forberede din bil til vinteren, så er det vigtigt, at du har den korrekte mønsterdybde i dine dæk. Dette betyder, at de ikke er helt slidt fra sidste sæson, hvor du havde vinterdæk på. Du skal som minimum have 1,6 millimeter dækmønster på dine dæk. Dette er, så du kan få et godt vejgreb, og det er derfor vigtigt, at du aflæser dette, inden du belsutter dig for, at din bil er klar til vinteren. 

Tjek dine vinduesviskere 

Når vinteren begynder, så vil der komme langt mere regn, slud og sne, end hvad der har gjort tidligere på året, go dine vinduesviskere vil igen blive sat på prøve. Derfor er det en god ide, at du tjekker, at disse er i så god stand som muligt, så de kan klare sig, når du skal have en ren forrude og bagrude, når du er ude at køre. Er de ikke i god stand, så kan du altid få den skiftet hos en mekaniker. Så er du klar, når vinteren rammer Danmark. 

Skift til dine vinterdæk

Det er vigtigt, at du skifter til dine vinterdæk, når det kommer til din bil, tidligt. Dette betyder, at det kan være farligt, hvis du venter for længe med at skifte til vinterdæk på din bil, da du ikke vil have det samme vejgreb, og mange gange kan dette resultere i en ulykke. Du bør derfor altid skifte til vinterdæk i efteråret, og du bør ikke tage dem af før henne på foråret. På denne måde kan du være en sikker bilist, når graderne falder i Danmark, og vejene bliver lidt mere usikre at køre på.