,

Sådan får du din bil klar til foråret

Sådan får du din bil klar til foråret

Dette indhold er sponsoreret.

Selvom der stadig ligger sne nogle steder rundt omkring i det ganske land, så er nytåret bag os, og om ikke så længe skriver vi forår i kalenderen. Det betyder nye vejrforhold, og forhåbentligt bliver der skruet en smule op for temperaturen efter en kold vinter i Danmark. Mange ved naturligvis godt, at det kan være en rigtig god ide at gøre sin bil vinterklar, men det er mindst lige så vigtigt, at bilen også bliver klar til foråret – og senere på året – sommeren. Her kommer et par gode tips til, hvordan din bil bliver forårsklar. 

Få hjælp af professionelle mens du arbejder eller er hjemme

Det er nok de færreste danskere, der synes det er særligt spændende at skulle køre bilen til service-eftersyn. Ikke nok med at man skal tage fri fra arbejde eller bruge en fridag på, så er det også en lang og træls proces generelt. Heldigvis kan du få din bil serviceret af professionelle fra omnicarservice mens du er hjemme eller på arbejde.

De sørger for nemlig for at dit serviceværksted kommer til dig, og det betyder at du kan få en hel normal service på din bil, mens den holder i indkørslen eller på parkeringspladsen ved arbejdet. Du kan få klaret alt fra service, olieskift og hjulskift, mens du blot arbejde eller slapper af. Det er altid en god ide, at få bilen serviceret inden en ny årstid, og kun på den måde har du garanti for, at bilen står helt skarpt til foråret. 

En forårsrengøring gør underværker

Én ting er at forårsrengøre hjemmet, men husker du bilen? Det kan godt være, at det er træls at gøre bilen rent, mens man lige står midt i det, men bagefter er det uden tvivl en dejlig fornemmelse. Mange nøjes med at køre bilen i vaskehal, og får taget den udvendige rengøring, men husk på, at indersiden af bilen, er det man ser mest. Sving derfor lige støvsugeren, få måtterne gjort ordentligt gjort, og køb nogle lækre duftfriskere, og din bil vil fremstå som ny. 

Skift til sommerdæk

Det er så uhyre vigtigt at få vinterdæk på bilen, når vi frysepunktet, men det er midt lige så vigtigt, at få dem af igen, når varmen kommer. Dine vinterdæk skal dernæst opbevares rengjort, et koldt, mørkt og tørt sted over sommeren. Når du påsætter dine sommerdæk, skal du være opmærksom på at loven foreskriver, at dækmønstret skal være minimum 1,6 mm, mens FDM anbefaler at det gerne skal være over 3 mm dybt. Husk at du kan få skiftet dine dæk, mens du er hjemme eller på arbejde hos omnicarservice.