,

Ny firmabil? Disse ting skal du være opmærksom på

Ny firmabil? Disse ting skal du være opmærksom på

Dette indhold er sponsoreret

Ejer du din egen virksomhed eller er du ansat i en virksomhed, som snart har brug for nye firmabiler? Der kan være mange forhold at tænke på og overvejelser at gøre sig, når man skal investere i en ny bil eller varevogn til sit firma. Både i forhold til økonomien, men også i forhold til lovgivningen på området for firmabiler. I denne artikel forsøger vi at gøre dig lidt klogere på nogle af de vigtigste ting, du skal overveje, når der skal investeres i en firmabil.

Hvordan skal firmabilen finansieres?

Det er først og fremmest vigtigt, at du overvejer økonomien for din nye firmabil – altså hvordan du vælger at finansiere den. Om du er til køb af en spritny firmabil eller gør dig nogle overvejelser omkring leasing til erhverv, eller måske noget helt tredje. Og faktisk er det ikke helt ligegyldigt, om din virsomhed vælger at købe eller lease den nye firmabil. Her kommer der nemlig også noget lovgivning ind over, som har indflydelse på, hvor meget der skal betales i moms og registeringsafgifter og på sigt hvor stort et eventuelt fradrag, det vil give. Men alt dette om lovgivning kommer vi nærmere ind på senere i artiklen.

Hvad skal firmabilen kunne?

Det er også vigtigt, at du overvejer hvad din firmabil skal kunne, nærmere bestemt hvad firmabilen skal bruges til. Er det en bil, der udelukkende skal bruges til persontransport eller er det en større bil, som skal kunne bruges til at transportere større udstyr og store mængder værktøj og lignende. Disse ting er afgørende for hvilken type firmabil, du har brug for og dermed også afgørende for hvad den skal koste dig og din virksomhed, når der skal investeres i den.

Vær opmærksom på lovgivningen

Det er utrolig vigtigt, at man som erhvervsdrivende er opmærksom på den lovgivning, der er på området for firmabiler. For der er faktisk flere regler på området, end man måske lige går og tror. Først og fremmest skal du beslutte dig for, om bilen skal bruges som decideret firmabil og dermed hvordan bilen skal indregistreres. Det har også indflydelse på, hvordan bilen beskattes og dermed hvor meget du og dit firma skal betale i diverse afgifter. Der er også særlige regler for, hvordan en firmabil skal være forsikret, hvilket også kan være afhængigt af, hvem der skal køre i bilen. Der er mange ting i forhold til lovgivning, man bør være opmærksom på, så det er en god idé at sætte sig ind i disse ting på forhånd.