,

Fordele og ulemper ved leasing

Fordele og ulemper ved leasing

Dette indhold er sponsoreret

Over de seneste mange år har bilindustrien udviklet sig markant. Forbrugerens muligheder når det kommer til at skulle erhverve sig en bil er steget markant, og det har gjort at man hurtigt kan føle sig forvirret når man skal ud og kigge på bil. For hvad er egentlig bedst for en, når man skal have en ny bil? Skal man købe, lease eller leje? Hvornår er det bedst at lease? Kræver det finansiering at lease en bil?

Spørgsmålene er mange, og det er på tide, at nogle af dem bliver besvaret. Denne artikel ønsker at sætte fokus på hvilke fordele og ulemper, der er ved at lease en bil. Læs videre nedenfor for at få svar. Artiklen starter med tre fordele.

#1 Der findes mange forskellige leasingtyper

Når det kommer til leasing, findes der utrolig mange forskellige leasingtyper. Det er vigtigt at sætte sig godt ind i dem allesammen, da det er i de små detaljer, hvor man ofte finder den store fordel. Pointen med at der er mange forskellige leasingtyper er, at der formentlig findes en til alle.

Der findes primært to forskellige leasingtyper til private. Den ene kaldes operationel leasing og den anden kaldes finansiel leasing. Der findes også flere leasingtyper, dem kan man læse mere om på Tjekbil, hvor der er mange andre guldkorn at hente. Den operationelle leasing form er unik, da den inkluderer service i hele leasingperioden.

Det smarte ved den leasingform er at man modtager bilen og afleverer den tilbage igen ved endt periode. Man skal ikke bekymre sig om prisen eller andet. Dette er med til at give fuldt økonomisk overblik over økonomien i den leasing perioden. For privatpersoner er dette ofte den leasingform, der appellerer til flest, da det giver den økonomiske stabilitet og frihed, som leasing er kendt for.

Den finansielle leasing form fokuserer på finansieringen af bilen, hvor man skal finde en ny køber, når leasingperioden er slut. Dette er her hvor mange kan miste penge, samtidig med at man ofte ikke indgår en serviceaftale, så eventuelle skader på bilen skal selv betales for.

Ulempen ved den operationelle leasingtype er dog, at der er mange krav til hvor meget man må køre og bruge bilen i perioden. Det betyder også, at man skal være opmærksom på at man ikke skal køre over det aftalte antal kilometer, da det kan blive en dyr fornøjelse.

#2 Dine likvider kan forblive hvor de er

En af de ting, uanset om man skal købe ny eller brugt bil, som altid gør ondt, er når man skal opbruge en masse likvider. Det at købe en bil er en dyr fornøjelse, og de fleste ved at det er en dårlig forretning. Den vil altid miste værdi hurtigt. Når man leaser en bil – primært ved operationel leasing – vil man kunne undgå at skulle af min sine likvider. Her er engangsbeløben og de gebyrer, som man betaler ikke i samme boldgade, som skulle man købe nyt.

Derudover skal man ofte heller ikke bekymre sig om lån og kredit, når man leaser en bil.

#3 Omkostningerne spredes ud

Det hænger tæt sammen med den forrige fordel. Da man betaler en månedlig ydelse fremfor en stor sum penge ved køb, vil man kunne styre sine likvider bedre og tilpasse dem til perfektion. Derfor er det også en fordel, når man skal lease en bil, at man har en sund og stabil økonomi, da det kan blive problematisk at skulle betale for en masse månedligt, hvis man er usikker på sin økonomi.

Ulemper: #1 En leasingaftale er ofte dyrere end hvis man køber aktivet

På trods af alle de gode ord om at leasing vil det ofte være dyrere end at købe bilen. Grunden til at leasing er favorabelt for mange er, at man ikke skal bøvle med at sælge bilen og faren ved at tabe endnu flere penge. Men det at lease vil, som nævnt, sprede betalingerne ud over flere betalinger, så man også undgår billån osv. Men på lang sigt er leasing dyrere end køb.

#2 Bilen er ikke din, den er kun til låns

Alle der har købt en ny bil kender til følelsen af at sætte sig ind i den for første gang, og have følelsen af ejerskab og stolthed. Man har bare lyst til at køre lange ture, og komme afsted. Når man leaser en bil, er bilen kun til låns og man ejer den ikke. Det betyder, at man ikke helt har samme følelse ved bilen. Bilen bliver mere et værktøj end en fornøjelse.

#3 Man kan blive fanget i kontrakter

Når man skal lease, kan man opleve at der er mange gebyrer og takster, som man ikke har brug for. Det kan hænde at man bliver fanget i kontrakter, hvor man betaler for en masse man ikke har brug for. Derfor er det vigtigt, at man kigger godt og grundigt på kontrakten inden man skriver under.