,

Er du bidt af en gal racerkører?

Har du benzin i blodet og elsker du bare at se Formel 1, så kunne det være at et bilshow kunne være noget for dig, for der er lidt for enhver bilglad person. Vi giver dig her 4 typer af bilshows som du kan tage til.

Klassiske sportsvogne

Der findes rigtig mange typer af bilshows som du kan tage til i hele verden. Der er racerløb som Le Mans og formel 1, også er der udstillingerne hvor du kan se de forskellige typer af biler. Nogle udstillinger er dedikeret til en type biler, mens andre fokusere på mange forskellige biler. Der er i Paris en messe der hedder Retromobile, her bliver der udstillet klassiske biler. Men hvornår er en bil egentlig lige en klassiker eller veteran. En veteran bil er oftest 35 + år og klassiske biler er mellem 25- 34 år gamle. Der findes både i udlandet, men også herhjemme en masse udstillinger for veteranbiler og især i sommersæsonen kan du finde endags udstillinger rundt omkring i Danmark.

Amerikanerbil træf

Du kan også komme til Amerikanerbil træf, men hvad er det lige? Det er en samling af ældre amerikanske biler og gerne de biler som man har set på film, som f.eks. Grease og de ældre James Bond film. Det er biler fra 50 og 60’erne som der er mest i højsæde og det er især biler som Cadillac, Ford og Corvette. Til mange Amerikanerbil træf, vil ejerne af bilerne cruise lidt rundt i gaden og der vil være nogle der bare udstiller deres biler.

Le Mans

Le Mans er ikke en decideret udstilling, men det er helt klart et bilshow, da det et motorløb ligesom Formel 1. Det fantastiske ved Le Mans er at der er danskere som Tom Kristensen, der har vundet Le Mans hele 9 gange. Le Mans er jo et 24 timers langt racerløb der bliver afholdt hvert år, siden 1923 og det er et løb præget af biler som Porsche, Ferrari, Jaguar og Bentley, de dyrere biler som man drømmer om at eje. Men der er også mærker som Ford og Audi, som der er større chance for at du kan få råd til en dag. Der bliver specialbygget prototyper af biler til Le Mans som man kun har mulighed for at se til racerløb som F.eks. Le Mans og Formel 1. Dette er nogle af de hurtigste biler du kan finde. Le Mans foregår i Frankrig, så du kan tage på tur ned og se Le Mans og tage på Retromobile udstillingen, hvis det ligger nogenlunde samtidig. Le Mans bliver holdt i juni måned og Retromobile bliver typisk holdt i februar måned.

Auto show

Du kan tage til Auto show i Odense, her vil du opleve nogle af de flotteste, vildeste og dyreste biler fra hele verden. Du kan se alle typer af biler, fra hverdagsbilen til superbilen. Til Auto showet er der ikke nok med at der er udstilling af en masse forskellige typer biler, men der bliver også bygget en kæmpe udendørs arena, hvor du kan se racerkører der laver et køreshow, i verdensklasse. Der er også noget til de mindste, de kan nemlig opleve Motor Mille som er kendt fra tv programmer på DR. Du vil til showet opleve en masse bilforhandlere og det kan være at du finder din næste bil på udstillingen. Er der en bilforhandler til showet som du gerne vil hilse på?