AutoConsult gør din ombyggede bil lovlig

AutoConsult til Auto Show

Hvad gør du, hvis du har ombygget din bil og gerne vil have den godkendt og gjort helt lovlig? Så kontakter du AutoConsult. Mød eksperterne til Auto Show.

AutoConsult har siden 2006 arbejdet med godkendelse af ombyggede biler og motorcykler, og er i dag godkendt som prøvningsinstans på en lang række køretøjstekniske områder.

Når du køber en fabriksny bil hos forhandleren, så har fabrikken forinden foretaget omfattende test, før den første bil kommer i officiel handel. Ofte har fabrikken kørt flere millioner kilometer, før du får bilmodellen at se i forretningerne.

Når du så selv bygger bilen om, kan det være vanskeligt at lave tilsvarende omfattende testforløb – før køretøjet bringes i offentlig trafik. Dengang vi kørte i Ford T, klappede vi i hænderne, hver gang bilen startede. I dag forventer vi, at en ny bil selv fortæller, når der mangler luft i et hjul, at den har ABS bremser osv.

I takt med at trafiktætheden er steget, er kravene til bilerne vokset. Myndighederne stiller derfor i dag krav til, at ombyggede biler og motorcykler er testet og godkendt ved en prøvningsinstans – før de kan registreres. Tilbage i tiden havde vi ”Statens Bilinspektion”, som havde ingeniører og bilinspektører ansat til bl.a. at håndtere specielle køretøjer. Synsvirksomhederne har i dag ikke de samme kompetencer – og hverken det nødvendige måleudstyr eller faciliteterne, som skal til for at godkende ombyggede biler.

Kæmpe erfaring
AutoConsult har arbejdet med ombyggede biler i mere end 13 år, og har i dag omfattende erfaring på området. De tilbyder bl.a. godkendelse af effektforøgelse (skift af motor eller ombygning (boost) af eksisterende motor), ændring af hjulophæng (eks. luftaffjedring), bremser og diverse karrosseriændringer.

Et særligt område er den gode, gamle Volkswagen Boble, som siden starten af 70’erne har været genstand for utallige ombygninger. Gennem mange år har ombygning til f.eks. beach buggy kunnet godkendes ved syn, men som følge af privatisering af synsvirksomhederne kræves i dag godkendelse ved prøvningsinstans.

Har du selv et projekt i ærmet, så er du meget velkommen til at komme forbi AutoConsults stand til Auto Show og høre, hvordan det vil kunne godkendes. Medbring gerne relevante data og få en snak med vores erfarne ingeniører om dit projekt.

Mere om AutoConsult her!